Pressemeddelelse:
Marstal – Ærø: Efter otte-et-halvt år som indehavere af Ø-Vask, har Edda Meyer og Andreas Körner valgt at sælge det marstalske vaskeri til Centralvaskeriet A/S, der har hovedsæde i Løgumkloster i Sønderjylland.
Administrerende direktør ved Centralvaskeriet A/S Søren Fuglsang-Gram fortæller, at købet af Ø-Vask passer fint ind i hans og kompagnonen Villy Engholm Lunds stald.
– Det er ikke, fordi vi har haft kig på at skulle købe vaskeriet, men vi hørte gennem vores netværk, at Edda og Andreas var interesseret i at sælge, og så passede virksomheden fint med vores egen profil. Vi er også en lokal virksomhed, der bygger på de samme lokale værdier. Det, som Edda og Andreas har bygget op herovre på Ærø, ligner meget vores eget firma i Løgumkloster, fortæller Søren Fuglsang-Gram.
Centralvaskeriet A/S overtager Ø-Vask 1. oktober.
I dag har Ø-Vask tre ansatte – ejerparret og en enkelt anden – men med salget bliver Ø-Vask en virksomhed med kun en enkelt arbejdsplads. For fremover kommer arbejdet med at vaske det ærøske snavsetøj og måtter fremover til at foregå på en lidt anden vis.
– Edda og Andreas forlader firmaet, efter eget ønske, men vi bevarer den tredje stilling, som så kommer til kun at koncentrere sig om kørsel og logistik. Det vil sige, at der vil blive hentet hos kunderne, og så vil det blive kørt til færgen og fragtet over til Løgumkloster, hvor vi så vasker for kunderne, fortæller Søren Fuglsang-Gram.
Bredere sortiment
Søren Fuglsang-Gram forklarer, at den eneste forskel, kunderne kommer til at mærke, er, at der ikke står en vaskemaskine og kører i baggrunden, når kunderne kontakter vaskeriet.
– Det er sagt med fuld respekt for den måde det ellers har kørt på, men vi er i en industri, der har været gennem en rivende udvikling, og vi har et helt andet bæredygtigt og mere miljøvenligt vaskeri i Løgumkloster, end det, man har i Marstal. Og så er vaskeriarbejdet hårdt. Det er mange kilo, man bærer rundt på, og det er fysisk belastende. Og det har vi også investeret i at afhjælpe på vores eget vaskeri.
Det er ikke, fordi Søren Fuglsang-Gram og hans kompagnon ellers har for vane at købe vaskerier op.
Søren Fuglsang-Gram, har sammen med sin kompagnon brugt nogle dage på at kontakte Ø-Vasks kunder rundt om på Ærø – Det er vigtigt for os at have en god dialog fra starten, tilføjer Søren Fuglsang-Gram.
– Villy (Engholm Lund, red.) har været på Ærø onsdag og torsdag for at snakke med kunderne, og jeg har kun hørt, at de har været positive og imødekommende siger Centralvaskeriet A/S’ direktør.
Søren Fuglsang-Gram vurderer, at kunderne med de nye ejer også vil have en bredere vifte af koncepter at vælge imellem.
– Når man er kunde hos et vaskeri, er det sådan, at det er vaskeriet, der ejer for eksempel sengetøj og måtter, og så køber virksomhederne sig ind på de produkter eller koncepter, vaskerierne har i deres katalog. Så det er ikke kunden, der afleverer sit sengetøj og sine håndklæder til vaskeriet. Det er de ting, vaskeriet har, man køber sig ind på. Det handler om kvalitet og farveægthed, og det er en fordel for alle parter. Så går man ikke i den nærmeste tekstilbutik og køber de billigste produkter, der slet ikke kan tåle at blive vasket, forklarer Søren Fuglsang-Gram og tilføjer:
– Sådan har det også fungeret hos Ø-Vask, men nu bliver det så bare med et bredere sortiment.
En større fleksibilitet til plejepersonalet på Ærø
Ærø kommune er en af de kunder som fremover skal serviceres af Centralvaskeriet. Plejepersonalet vil i den forbindelse mærke en større individuel service end tidligere, både i forhold til et større sortiment og tilpasning. Vaskeriet har en avanceret chipløsning, som er noget nyt for Ærø kommune, hvor de nu vil få mulighed for at følge tøjet, om det er på vej fra vaskeriet eller om det ligger på hylden hos brugeren af tøjet.
Det bliver også en mere fleksibel løsning kommunen får fremadrettet, hvis der fx er en medarbejder der arbejder færre timer fx 1 dag i ugen, så vil antallet af beklædningsdele blive tilpasset behovet – og det er noget vi er rigtig gode til, fortæller Søren Fuglsang-Gram og tilføjer – og det betyder i sidste ende mindre miljøbelastning og flere penge på bundlinjen til kommunen, helt generelt bestræber vi os på, at levere den mest fleksible løsning og en grundig håndterningsvejledning, det betyder færre udgifter til vores kunder, som dermed er glade og tilfredse med samarbejdet.
Beboerne på plejecentrene, vil også opleve den store fleksibilitet, de vil fortsat kunne bruge deres egen sengetøj eller til vælge en sengetøjsløsning, hvor sengetøjet kommer er 100% rent, rullet og i en lækker blød kvalitet.
I alt skal Centralvaskeriet levere og vaske tøj til 250 medarbejdere plus afløsere på Ærø, noget de er vant til at håndtere i det sønderjyske vaskeri, som har flere kommunale og ikke-kommunale kunder indenfor ældreområdet.