Vaskning af arbejdstøj hjemme sætter medarbejdernes sikkerhed i fare

750 350 Centralvaskeriet

Det er både et lovkrav, men også et personligt ansvar at du som virksomhedsejer sørger for at reflekstøjet er i orden, når du sender dine medarbejdere ud i mørket.
Med en vaske/leje løsning hos os sørger vi for at levere kvalitetsrefleks tøj og vasker det, så farver og reflekser bibeholdes.

– Og så er det da bare lettere, at lade os gøre arbejdet for jer – smid det beskidte tøj i
beklædningscontaineren og få rent og sikkert tøj retur.

En norsk undersøgelse understreger vigtigheden af ordentlig behandling af arbejdstøj…

Det kan være risikabelt for arbejdsgivere at stole på medarbejdernes vaskevaner derhjemme. Vaskning af arbejdstøj derhjemme kan helt eller delvis reducere effektiviteten af ​​beskyttelsesbeklædning.

Dette inkluderer egenskaber såsom arbejdstøjets elektrostatiske egenskaber, brandhæmmende egenskaber, synlighedsegenskaber og kemiske afvisende egenskaber.
Hjemmevask kan derfor medføre fare for brugeren. Dette er en af ​​konklusionerne fra en undersøgelse af forbrugeradfærd, når man vasker arbejdstøj derhjemme, udført af analysefirmaet GfK.
Den europæiske tekstilserviceforening (ETSA) skriver dette i en pressemeddelelse. ETSA er en sammenslutning af europæiske producenter og tjenesteudbydere inden for tekstilindustrien, herunder vaskerier.

Arbejdsgiveren er ansvarlig for vaskeriet

Undersøgelsen viser, at gennemsnit 80% af de adspurgte (i England så meget som 92%) oplyser, at de vasker alt arbejdstøj derhjemme. Det ser ud til, at arbejdsgivere alt for ofte giver medarbejderne ansvar for pleje og vedligeholdelse af deres arbejdstøj.
I henhold til europæisk lovgivning er arbejdsgivere juridisk ansvarlige for deres arbejdsmiljø og arbejdsmiljø. Ikke desto mindre ser det ud til, at de ikke er fuldt ud klar over de risici, de tager ved at stole på medarbejdernes vaskevaner derhjemme.

Anbefales at bruge professionelle vaskerier

I sin konklusion skriver ETSA, at der ikke er nogen tvivl om medarbejdernes gode intentioner, men mange af dem er sandsynligvis ikke klar over, at vask af deres arbejdstøj derhjemme kan udgøre en alvorlig trussel mod deres egen jobsikkerhed.
Arbejdsgivere skal være opmærksomme på, at det at give medarbejderne ansvar for pleje og vedligeholdelse af arbejdstøj ikke giver dem nogen sikkerhed for, at arbejdstøjet hverken giver dem eller deres arbejdsmiljø den nødvendige beskyttelse.
I nogle tilfælde er vask i hjemmet et muligt alternativ, men det antager, at arbejdsgiverens beslutning om at tillade dette er baseret på en sund risikovurdering. Dette er normalt ikke tilfældet.

Arbejdsgivere er nødt til at forstå, hvordan vask af deres arbejdstøj derhjemme kan påvirke både medarbejdernes jobsikkerhed og deres eget ansvar. De skal også være opmærksomme på, at de tjenester, der leveres af professionelle tekstilserviceselskaber, er et meget mere sikkert alternativ. Disse virksomheder sikrer, at arbejdstøjet fortsat beskytter bæreren, hver gang det bæres. Og de giver arbejdsgiverne tillid til, at der ikke er nogen fare for medarbejdernes sikkerhed som følge af forkert pleje af arbejdstøjet.

Hør mere om vores vaske/lejeordning – kontakt Villy på 7474 5999

 

    Dit navn*

    Mail*

    Indtast din besked